Gogreen i nytt fodral.




Ja, då får vi tacka det ljushuvud på gogreen som tog sitt förnuft till fånga och bytte förpackning på mjölkerna.
Tidigare har man knappt kunnat skaka de förbaskade paketen utan att sprutmåla hela köket, men nu är de veka trycklocken utbytta mot skruvkorkar. Mängden är också ändrad, från 0.75 till 1 liter, och det är också bra tycker jag. Förut tenderade den ta slut så fort.
Hörnet pryds av den oskyldiga fliken "Nu ännu godare smak!", precis som jag hade fasat för. Det enda som verkar lite lurt är i mjölken smaksatt med vanilj, där guarkärnmjölet fallit bort från stabiliseringsmedellistan, och gellangummit (E418) intagit dess plats. Vad jag förstår efter att ha slagit på Google är det en form av polysackarider (en grupp sockerarter som är svårlösliga i vatten och saknar smak) som tillverkas/utvinns av mikroorganismen Pseudomonas elodea. Den används som förtjockare, stabiliserare och emulgerare.
Guarkärnmjölet har sitt ursprung i guarplantans frön, som mals ned och genomgår en del stadier för att så småningom bli den slutliga produkten. En liten parentes sådär, bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0