Raspeballer.


Är det inte ett förtjusande namn, så säg? Raspeballer. Fast jag föredrar nog palt ändå.
Trots det var man var ju tvungen att testa det här omsusade norska paltmjölet, så det inhandlades på min begäran och tillagades.
Resultatet blev... bättre än väntat faktiskt. Självklart når det inte upp till de höjder mammas hemlagade gör, men om man jämför med annan köpespalt, är raspeballerna helt klart en av de bättre. Den timme de tar att koka, till skillnad från den frysta och färdigkoktas knappa tjugu minuter, är helt klart värt den extra mödan. Man slipper alla konstiga tillsatser, då pulvret bara innehåller naturliga ingredienser, som mjöl, gryn, potatisflingor och salt. Här finns inget E621 på långa vägar, som vi däremot upptäckt i Toppcharks handrullade palt. Varning.


Alltså. Hyfsad konsistens, men fortfarande lite kletig. God smak, men nästa gång ska vi nog tillsätta lite extra salt i degen, då den var snäppet på menlös. Inga konstiga tillsatser som sagt, och det känns naturligare att äta än den styckförpackade palt som finns att köpa i frysdiskarna. Klart slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0